Privacybeleid Evofilm.nl

Wanneer je je bestelling bij ons plaatst, accepteer je de voorwaarden van de overeenkomst waarmee we je persoonlijke gegevens kunnen opslaan en gebruiken.

Je hebt onder de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG) het recht om de opgeslagen gegevens in te zien. Indien de informatie onjuist, onvolledig of niet relevant is, kun je verzoeken de informatie te laten wijzigen of verwijderen.

We zullen je persoonlijke gegevens nooit aan derden verstrekken, tenzij dit in overeenstemming met jou en/of op wettelijke basis gebeurt.

We kunnen je persoonlijke gegevens gebruiken om je aanbiedingen en advertenties toe te sturen. Als klant behoud je altijd het recht om je voor dit soort services af te melden.

Om pogingen tot fraude tegen te gaan, wordt je IP-adres automatisch opgeslagen wanneer je een bestelling plaatst. Elke poging tot fraude wordt gemeld bij de politie.

Wanneer je bestelt bij Evofilm, ga je akkoord met ons privacybeleid en de verwerking van je gegevens. Wij beschermen je privacy en verzamelen niet meer gegevens dan nodig om je bestelling uit te voeren. We zullen je informatie nooit aan derden verkopen of openbaar maken zonder wettelijke gronden.

Evofilm is verantwoordelijk voor het verwerken van de persoonsgegevens die je ons als klant hebt verstrekt. Je persoonlijke gegevens worden door ons verwerkt, zodat wij op onze beurt je bestelling kunnen verwerken, evenals je nieuwsbrieven of promotieaanbiedingen kunnen toesturen waarmee je hebt ingestemd, zodat onze marketing kan worden aangepast aan je individuele behoeften. Hieronder volgt een samenvatting hoe wij, in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), je gegevens opslaan en verwerken.

Wat zijn persoonsgegevens?

●      Een persoonsgegeven is alle informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

Welke gegevens slaan we op?

●      Om je bestelling te verwerken en vragen met betrekking tot je bestelling te kunnen beantwoorden (klantenservice), slaan wij je voor- en achternaam, adres, telefoonnummer, e-mail, IP adres en aankoopgeschiedenis op.

●      Je informatie wordt opgeslagen zo lang we een wettelijke basis hebben voor het verwerken van je informatie, bijvoorbeeld om onze overeenkomst na te komen of om te voldoen aan een wettelijke boekhoudplicht.

Wettelijke basis

●      Naar aanleiding van een aankoop worden je persoonsgegevens verwerkt om de overeenkomst met je te voltooien. Marketing, promoties en soortgelijke diensten worden alleen uitgevoerd met je toestemming.

Welke informatie wordt gedeeld en met welk doel?

●      Betaal service provider
Bij het doen van aankopen wordt er informatie gedeeld met onze payment service provider. Hiertoe worden je voornaam, achternaam, adres, e-mailadres en telefoonnummer opgeslagen. Deze gegevens worden bewaard om de aankoop af te ronden en om de betrokken partijen te beschermen tegen fraude.

De payment service providers (betalingsdiensten) die we gebruiken zijn: iDEAL, Klarna, Visa, Mastercard.

●      Vrachtvervoerders

Om je bestelling te bezorgen en onze overeenkomst te voltooien, is het noodzakelijk om informatie met het vrachtbedrijf te delen. We delen je voornaam, achternaam en adresgegevens voor bezorging. Je e-mailadres en telefoonnummer worden mogelijk aanvullend gedeeld met de vervoerder, zodat zij je kunnen informeren wanneer je bestelling klaarstaat voor afhaling op een pakketpunt.

De vervoerder waarmee wij samenwerken is: DHL.

●      Klantenservice

Om op je vragen te reageren, of om je te contacteren voor belangrijke informatie over je bestelling, is het noodzakelijk je bestelling en contactgegevens te delen met de organisatie die onze klantenservice beheert.

Het bedrijf dat onze klantenservice beheert, is: MakesYouLocal P/S.

Je rechten als consument

●      Recht op informatie
Je hebt te allen tijde het recht om details te ontvangen over welke informatie we over je hebben opgeslagen en met wie dergelijke informatie kan worden gedeeld.

●      Recht op rectificatie
Je hebt het recht om te verzoeken dat we onjuiste informatie bijwerken of ontbrekende informatie aanvullen.

●      Recht op verwijdering
Je kunt te allen tijde verzoeken dat je gegevens door ons worden gewist. Er zijn echter uitzonderingen op dit recht, bijv. wanneer de informatie noodzakelijk wordt geacht om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen (bijv. wettelijke boekhoudverplichtingen).

●      Recht op beperken van de verwerking
In sommige gevallen heb je het recht om de verwerking van je persoonsgegevens te beperken tot opslag, bijvoorbeeld als je van mening bent dat de informatie die wij over je verwerken onjuist is.

●      Recht op overdraagbaarheid van gegevens
In sommige gevallen heb je het recht om de persoonsgegevens die je ons hebt verstrekt in een algemeen, gestructureerd en machinaal leesbaar formaat te ontvangen en heb je het recht om deze informatie over te dragen aan een andere gegevensbeheerder.

●      Recht op bezwaar
Je hebt te allen tijde het recht om bezwaar te maken tegen onze verwerking van je persoonsgegevens voor direct marketing doeleinden, inclusief profilering die wordt uitgevoerd om onze direct marketing op te richten.

Bovendien heb je het recht om op elk moment, om persoonlijke redenen, bezwaar te maken tegen onze verwerking van je persoonsgegevens.

●      Recht om toestemming in te trekken
Je hebt te allen tijde het recht om de toestemming die je ons hebt gegeven voor een bepaalde verwerking van je persoonsgegevens in te trekken. Indien je je toestemming wenst in te trekken, neem dan contact met ons op via: [email protected]

●      Recht om een klacht in te dienen
Je hebt te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) over onze verwerking van je persoonsgegevens.
Een volledige lijst van Europese gegevensbeschermingsautoriteiten vind je hier: https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en

Omdat Evofilm in Zweden is gevestigd, is het ook mogelijk om de klacht in te dienen bij de Zweedse instantie voor gegevensbescherming:
Datainspektionen 
Box 8114
104 20 Stockholm
Sweden
Telefoon: +46 8657 6100
E-mail: [email protected]    

Gegevensverantwoordelijkheid

Evofilm is verantwoordelijk voor alle verwerking van persoonsgegevens en zorgt ervoor dat alle regels worden nageleefd.

Hoe we je persoonsgegevens beschermen

●      We gebruiken industriestandaarden zoals SSL/TLS en zogeheten one-way hash algorithms om gevoelige informatie, zoals persoonsgegevens en wachtwoorden veilig op te slaan en te verwerken.

●      We gebruiken een beveiligd Zweeds platform, Quickbutik (Quick Shop), dat wordt beheerd door Quickbutik AB en is gevestigd in Helsingborg.

Cookies

Deze webshop maakt gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat op je computer wordt opgeslagen en informatie bevat die de webshop helpt om gebruikers te identificeren en te volgen.

Voor een optimale en probleemloze webshop ervaring dien je cookies in je browser toe te staan. Het type cookie dat wij gebruiken, wordt uitsluitend gebruikt om jou als bezoeker een betere ervaring te bieden en slaat geen persoonlijke informatie over je op.

Je kunt je browser zo instellen dat cookies automatisch worden geweigerd, echter wordt dit niet aanbevolen, aangezien dit je ervaring kan schaden en in sommige gevallen het gebruik van websites onmogelijk kan maken.