EVOFILM raamfolie aanbrengen

EVOFILM® auto raamfolie is een hoogwaardige voorgesneden raamfolie voor het blinderen van ramen op ieder automodel. Met EVOFILM® auto raamfolie kun je tegen een scherpe prijs eenvoudig zelf je autoramen blinderen. Hier laten we zien hoe het werkt.

De instructies voor het installeren van EVOFILM kunt u hier lezen, downloaden of afdrukken. De montage-instructies zijn beschikbaar in het Zweeds, Deens, Fins, Noors, Nederlands, Frans, Engels, Pools, Tsjechisch, Italiaans, Duits, Spaans, Portugees, Grieks, Hongaars en Arabisch. Installatievideo's in de verschillende talen vindt u hier.


Video 1 Aanbrengen van EVOFILM raamfolie op vaste autoruiten.

Zo monteert u EVOFILM auto raamfolie op vaste autoruiten


Video 2 EVOFILM raamfolie aanbrengen op ruiten in autoportieren.

Zo installeert u EVOFILM auto raamfolie op ruiten in autoportieren


Raamfolie aanbrengen

Het aanbrengen van auto raamfolie hoeft niet moeilijk te zijn. Op deze pagina vind je onze beste tips en tricks waarmee je onze raamfolie succesvol kunt aanbrengen.

Het aanbrengen van auto raamfolie kan zowel gemakkelijk als moeilijk zijn. Lijmvrije voorgesneden raamfolie vereist geen speciaal gereedschap en weinig voorkennis voor een mooi resultaat. Wanneer je daarentegen raamfolie met lijm op je auto wenst aan te brengen, kun je beter de hulp inschakelen van een ervaren persoon.

Applying window tint film

Professionele tips voor het aanbrengen van auto raamfolie

Het belangrijkste voor een geslaagd resultaat is kalm en methodisch te werk te gaan. Voorbereid, uitgerust en zonder tijdsdruk monteren is onze beste professionele tip!

1. Gebruik warm water

Gebruik lauwwarm water. Hoe kouder het is buiten, hoe warmer de watertemperatuur. Het raam mag niet ijskoud zijn bij het aanbrengen van raamfolie. Gewoon water werkt meestal goed, maar water dat te kalkrijk is, kan resulteren in kleine witte stippen als de film is opgedroogd. Gebruik gedestilleerd water als je absoluut zeker wilt zijn van een perfect resultaat. Te veel wasmiddel kan ook resulteren in kleine witte stippen als de folie is opgedroogd. Daarom mag je hier niet te veel van gebruiken. 3 druppels volstaat.

2. Reinig de ramen met ethanol.

Een absoluut schone ruit is het allerbelangrijkste voor een goed eindresultaat. Begin indien gewenst met het schoonmaken met een wasmiddel met een hoog percentage ethanol en een zachte spons. Veeg de ruit schoon met een pluisvrije doek, zoals een microvezeldoek. Spray het raam in met de montagevloeistof en verwijder het water met de rubberen schraper. Het raam is dan schoon voordat je begint met het aanbrengen van de auto raamfolie.

3. Spoel de raamfolie schoon

Spoel eerst de raamfolie af in een emmer of bak met daarin de montagevloeistof om alle stofdeeltjes grondig uit de raamfolie te verwijderen, voordat je de montagevloeistof sprayt en de raamfolie op de binnenkant van de autoramen aanbrengt. Draag wegwerphandschoenen om vuiltjes te voorkomen wanneer je de folie aanbrengt.

4. Bespray de buitenkant van de raamfolie

Sleep de schraper nooit zonder vloeistof over de raamfolie. Spuit elke keer veel vloeistof op de buitenkant van de raamfolie voordat je de vloeistof onder de folie wegtrekt. Trek de schraper met overlappende bewegingen en druk niet te hard met de schraper, dit kan de folie beschadigen.

5. Wees geduldig

Monteer geen auto raamfolie bij temperaturen hoger dan +20-25 graden, of lager dan 4 graden (vorst). Laat de auto raamfolie goed drogen voordat je de ramen schoonmaakt of naar beneden draait. Laat de aangebrachte auto raamfolie minimaal 24-48 uur drogen, bij voorkeur in een garage, voordat je de auto gebruikt en houd er rekening mee dat het tot een week kan duren voordat de folie echt goed droog is. Hoe kouder het is, des te langer de droogtijd.onger the drying time.


Verwijderbare voorgesneden auto raamfolie monteren

Hoe verwijderbare lijmvrije voorgesneden auto raamfolie aan te brengen, zoals EVOFILM®. Gedetailleerde montage-instructies en een montageschraper zijn inbegrepen bij je bestelling van EVOFILM®.

Applying window tint film cleaning

1. Verwijder voorzichtig vet en vuil van de ramen.

Applying window tint film mixing fluid

2. Meng water met zeep in een spuitfles.

Applying window tint film spray

3. Spray het raam en de raamfolie goed in met de vloeistof.

Adjusting window tint film

4. Plaats de raamfolie op het raam en pas deze voorzichtig aan.

Scraping window tint film

5. Trek al het water tussen het raam en de raamfolie uit. Klaar!

Cleaning window tint film

6. Laat de auto raamfolie minimaal 24 uur drogen voordat je het raam schoonmaakt / naar beneden draait


Wat zijn de problemen met auto raamfolie?

Alle problemen met auto raamfolie, ongeacht het type, zijn te wijten aan slecht monteren. In het geval van verwijderbare lijmvrije auto raamfolie is het probleem zeer eenvoudig op te lossen. Verwijder de raamfolie en breng deze opnieuw aan nadat je de montage-instructies zorgvuldig hebt gelezen. Als je echter zelfklevende raamfolie met lijm hebt aangebracht en de folie is opgedroogd, is het erg moeilijk om eventuele problemen achteraf op te lossen. Raadpleeg in dat geval een professional of laat de montage herhalen.

Problems with window tint film?

De auto raamfolie past niet

Als je voorgesneden auto raamfolie hebt besteld, moet deze natuurlijk in het raam van je auto passen. Als je de raamfolie om welke reden ook wilt doorsnijden, gebruik dan een roestvrijstalen scheermesje. Als je de auto raamfolie tegen het glas gaat snijden, snijd dan voorzichtig zodat het geen krassen op het glas maakt.

De auto raamfolie komt los

Auto raamfolie kan loskomen als je er niet in bent geslaagd al het water tussen de raamfolie en het raam weg te persen/trekken. Dan kan de raamfolie niet goed hechten. Hierdoor kon het niet goed drogen voordat je de ramen naar beneden draaide. Wat de oorzaak ook is, het probleem is eenvoudig op te lossen. Verwijder de volledige raamfolie, maak het raam en de raamfolie schoon en breng deze correct opnieuw aan. Zorg ervoor dat je de raamfolie 2 mm onder de rand van het raam monteert, zodat deze niet uitsteekt en tegen de rand sleept wanneer je het raam opent en sluit.

Er verschijnen kleine witte stippen op de auto raamfolie

Als je van buiten de auto kleine witte stippen op het raam ziet wanneer de raamfolie is opgedroogd, komt dit doordat er stofdeeltjes aan de folie kleven, er te veel wasmiddel in het water is gedaan tijdens de montage of door de hardheid van het water. Wat de oorzaak ook is, het probleem is eenvoudig op te lossen. Verwijder de hele raamfolie, maak de ruit en de folie schoon en bevestig deze opnieuw correct. Gebruik 3 druppels afwasmiddel met gedestilleerd water.

Luchtbellen in de raamfolie

Sommige kleinere belletjes kunnen vanzelf verdwijnen als de raamfolie is opgedroogd. Het is echter belangrijk dat je alle luchtbellen voorzichtig verwijdert bij het aanbrengen van de auto raamfolie. Vergeet niet om de raamfolie aan de buitenkant van het raam te bekijken. Als er binnen 24 uur een luchtbel ontstaat in de aangebrachte auto raamfolie, probeer dan de raamfolie nat te spuiten en de bel naar de rand van de folie te slepen/drukken/trekken. Als de raamfolie is opgedroogd, prik dan niet in de luchtbel en probeer deze niet met een scheermesje weg te snijden, maar verwijder gewoon de hele raamfolie, maak het venster en de folie schoon en breng de raamfolie opnieuw aan.


EVOFILM® eenvoudig aan te brengen auto raamfolie

EVOFILM® is een lijmvrije verwijderbare auto raamfolie van de hoogste kwaliteit die een zeer goede bescherming biedt tegen UV- en IR-straling. EVOFILM® is gemakkelijk aan te brengen en er is geen voorkennis of speciaal gereedschap nodig voor een succesvol resultaat. EVOFILM® wordt voor alle automodellen op maat gesneden geleverd voor een snelle en gemakkelijke toepassing. 

EVOFILM window tint film