Instructies voor het gebruik van EVOFILM® niet-klevende raamfolie 

Bedankt dat je voor jouw auto EVOFILM® hebt gekozen. Volg stap voor stap de instructies voor het beste resultaat. Neem de tijd. De beste tip die wij je als professionals kunnen geven is om uitgerust aan de slag gaan, niet met een lege maag en zonder tijdsdruk. 

Werkinstructies 

1. Controleer of je de juiste folie hebt besteld en ontvangen, VOORDAT je begint met het aanbrengen. Houd er rekening mee dat je het formaat van de folie niet kunt controleren door deze tegen de ruit te leggen. Je kunt zo alleen controleren of de vorm juist is. De folie wordt tijdens het aanbrengen nog verder opgerekt.  

2. Maak eerst de ruit van buitenaf schoon met een reinigingsdoek met regulier schoonmaakmiddel voor autoruiten, zodat je beter kunt zien waar het vuil aan de binnenkant zit. Maak de ruit vervolgens schoon met de microvezeldoek. Maak vervolgens op dezelfde wijze grondig de ruit aan de binnenkant schoon zodat vet, vuil en stofdeeltjes verdwijnen. Reinig de binnenkant tot slot met ethanol en droog na met een doek, voor een volledig schoon raam. BELANGRIJK! Maak de randen van het raam extra schoon.  

3. Vul een emmer met heet water en doe de folie in de emmer. Meng in de spuitfles de vloeistof voor het aanbrengen van de folie met heet water. Monteer de schraper. Trek de handschoenen aan om vetvlekken op de folie of het glas te voorkomen wanneer je de folie aanbrengt.  

4. Breng met de sponsborstel een dunne laag EVOGEL-montagegel aan langs de randen van de ruit waarop de folie moet worden aangebracht. De gel helpt om de randen op hun plaats te houden tijdens het droogproces en voorkomt dat ze omhoogkomen.  

5. Spuit de ruit in met de montagevloeistof. Spuit de folie in met de vloeistof. Plaats de folie op het raam en zorg dat deze goed zit. Bij vaste autoruiten zoals achterruiten, bagageruimtevensters etc. moet de folie in het midden van de ruit worden aangebracht. Bij ruiten in deuren wordt de folie op de bovenrand aangebracht. (Zie pagina 2 voor gedetailleerde instructies over het aanbrengen van folie op ruiten in autodeuren.)  

6. Spuit de raamfolie royaal in met de montagevloeistof voordat je de schraper gebruikt. Ga vervolgens voorzichtig met de schraper over het hele oppervlak om overtollig water, luchtbellen en bobbels te verwijderen. Ga nooit met de schraper over droge folie en druk niet te hard want dit kan krassen veroorzaken.  

7. Spuit de folie opnieuw in. Ga opnieuw met de schraper over de folie en oefen iets meer druk uit om de vloeistof tussen de ruit en de folie te verwijderen. Herhaal het spuiten en schrapen 3-5 keer, totdat al het water tussen de folie en de ruit is verdwenen en de folie goed is opgerekt. Als de folie goed wordt aangebracht, rekt deze normaal gesproken tussen de 3 en 5 mm op.  

8. Schraap nog een keer langs alle randen rondom de ruit. Aan de randen van de autoruit verzamelt zich vaak overtollige vloeistof die je met het blote oog niet kunt zien en deze moet worden weg geschraapt of -geveegd. Veeg eventuele overtollige montagegel af met een vochtige doek. Gebruik de ronde schraper om bij de hoeken te komen.  

9. Laat de folie drogen. Parkeer je auto tijdens het drogen op een koele plek met de deuren open. Parkeer de auto niet direct na het aanbrengen van de folie in de zon of op een hele warme plek. Als de folie te snel droogt, bestaat de kans dat deze niet goed hecht.  

10. Heb je problemen bij of na het aanbrengen van de folie, verwijder de folie dan en breng deze opnieuw aan volgens de instructies. Dit lost het probleem meestal zelf op. Blijft het probleem zich toch voordoen, neem dan contact met ons op, zodat we je kunnen helpen. 

LET OP! Breng geen raamfolie aan bij temperaturen boven 25 graden Celsius of onder 4 graden Celsius, omdat dit problemen bij het drogen en hechten kan veroorzaken. Parkeer de auto na het aanbrengen niet in de zon en niet op een te warme, of een te koude plek met temperaturen rond het vriespunt. De droogtijd is 1-5 dagen, afhankelijk van de temperatuur.   

Het aanbrengen van folie op ramen in autodeuren. 

1. Doe eerst het raam ongeveer 10 cm naar beneden. Breng  met de sponsborstel een dunne laag  EVOGEL-gel aan langs de randen van de autoruit. Spuit de ruit in met de vloeistof.  

2. Haal de folie uit de emmer met warm water, plaats de folie en bevestig deze aan de bovenrand van de autoruit. Plaats de folie 2-3 mm onder de rand van de raam, zodat deze bij het omhoogdoen van het raam niet tegen de rubberen afdichting komt. De ruimte aan de bovenrand is niet zichtbaar als het raam omhoog is (zoals meestal het geval is).  

3. Schraap eerst over de bovenste helft van de ruit, tot de folie volledig is aangebracht. Veeg eventuele vloeistof of gel aan de bovenrand van de raam weg voordat je het raam omhoogdoet. Laat de onderste helft van de folie los over de zijkant van de deur hangen en doe het raam voorzichtig omhoog.  

4. Houd de onderste helft van de folie tegen de zijkant van de deur en spuit de ruit en de binnenkant van de folie in met de vloeistof. Het losse deel van de folie moet nu tussen de rubberen afdichting in de zijkant van de deur en de ruit worden gestopt. Plaats de folie tegen de ruit en schuif de folie gedeeltelijk naar beneden in de zijkant van de deur.  

5. Gebruik vervolgens de gele, schuine schraper om de folie goed onder de rubberen afdichting te krijgen. Als de film onnodig lang is en het lastig om deze eraf te krijgen zonder te kreuken, kun je wat van de folie afsnijden met het mesje, maar vergeet niet het raam omhoog te doen voordat je in de folie snijdt. BELANGRIJK! Van de folie moet minimaal 20 mm onder de rubberen afdichting zitten, zodat de folie niet aan de afdichting kan hechten wanneer je het raam opendoet. Snijd dus niet teveel af.  

6. Spuit de folie in en ga vervolgens met de schraper vanuit het midden van de ruit naar de afdichting om de overtollige vloeistof en bellen te verwijderen. De folie is nu op zijn plaats. Schraap de folie 3-5 keer totdat alle vloeistof tussen de ruit en de folie is verdwenen. Vergeet niet de folie tussen het schrapen door in te spuiten. Gebruik de gele, schuine schraper om de folie goed onder de afdichting aan de zijkant van de deur en andere deurafdichtingen te krijgen.   

7. Laat het raam 2-3 dagen drogen voordat je het naar beneden doet.  

8. Heb je problemen bij of na het aanbrengen van de folie, verwijder de folie dan en breng deze opnieuw aan volgens de instructies. Dit lost het probleem meestal wel op. Blijft het probleem zich toch voordoen, neem dan contact met ons op, zodat we je kunnen helpen.  

LET OP! Monteer raamfolie niet bij temperaturen boven +25 graden of onder +4 graden (vorst) aangezien er problemen kunnen ontstaan met uitdroging en hechting. Stel de auto niet direct na montage bloot aan zon, hitte of vriestemperaturen. De droogtijd is 1-5 dagen, afhankelijk van de temperatuur.