Kan autoruitglas UV-licht en IR-straling blokkeren?

Autoruiten kunnen wat UV-licht en IR-straling tegenhouden, maar het beschermingsniveau hangt af van het type glas en de dikte ervan. Gewoon glas blokkeert de meeste UVB-straling, maar laat een aanzienlijke hoeveelheid UVA-straling door. De meeste autoruiten zijn gemaakt van gehard glas, dat is ontworpen om onbreekbaar te zijn en sommige UV-straling kan blokkeren. Het is echter niet erg effectief in het blokkeren van IR-straling, waardoor het interieur van auto's op zonnige dagen behoorlijk warm kan worden. 

Blootstelling aan UV-licht kan zowel gunstige als schadelijke effecten hebben, en het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen overmatige blootstelling door het gebruik van zonnebrandcrème, beschermende kleding en het vermijden van direct zonlicht tijdens piekuren.


Hoe beschermt raamfolie tegen schadelijke straling van de zon?

Window tint film werkt door een deel van het invallende licht dat door een raam gaat te blokkeren. Dit omvat zowel UV-straling als IR-straling.

De meeste raamfolies hebben speciale additieven die uv-straling helpen absorberen of weerkaatsen, wat mensen en objecten kan helpen beschermen tegen de schadelijke effecten van langdurige blootstelling aan uv-licht. Dit omvat het verminderen van het risico op huidbeschadiging, verbleken van stoffen en aantasting van andere materialen.

Bovendien kan raamfolie ook een aanzienlijk deel van de IR-straling blokkeren, die verantwoordelijk is voor een groot deel van de warmte die via de ramen een gebouw binnenkomt. Door IR-straling te blokkeren, kan de film helpen de hoeveelheid warmte die de auto binnenkomt te verminderen, wat leidt tot een koelere en comfortabelere omgeving. Dit kan ook helpen om de belasting van airconditioningsystemen te verminderen, wat leidt tot energiebesparingen.

Over het algemeen biedt raamfolie een eenvoudige en effectieve manier om te beschermen tegen zowel UV-straling als IR-straling, terwijl het ook andere voordelen biedt, zoals meer privacy en minder verblinding .


Welk beschermingsniveau biedt EVOFILM tegen schadelijke straling?

EVOFILM biedt een uitstekende bescherming tegen zowel UV-licht als IR-straling. Hoewel EVOFILM slechts 0,006 inch of 0,15 mm dun is, biedt het een uitstekende bescherming tegen schadelijke stralen van de zon. 

EVOFILM moet niet worden verward met andere goedkope zonnefilms die vaak een zeer slechte bescherming bieden tegen UV-licht en IR-straling, soms zelfs helemaal niet. EVOFILM is gemaakt van hoogwaardig PVC door een van 's werelds toonaangevende bedrijven in de branche en kan concurreren met enkele van' s werelds meest bekende merken op het gebied van bescherming tegen de zon wat betreft bescherming tegen schadelijke straling, maar voor een fractie van de prijs.

EVOFILM beschermingsniveaus tegen schadelijke straling:

  • EVO95 Black:   UV-reductie 98%, IR-reductie 79% (VLT 5%) 
  • EVO75 Dark:   UV-reductie 98%, IR-reductie 55% (VLT 25%)
  • EVO50 Smoke:  UV-reductie 84%, IR-reductie 48% (VLT 50%)
  • EVO25 Ice:  UV-reductie 99%, IR-reductie 86% (VLT 75%