Waar wordt raamfolie van gemaakt?

Window tint film is meestal gemaakt van een dunne laag polyesterfilm die is gecoat met een laag speciale chemicaliën die specifieke golflengten van licht kunnen blokkeren of absorberen. Deze coating kan kleurstoffen, metalen en/of keramiek bevatten, die worden gebruikt om een ​​bepaald niveau van tint of hittereductie te creëren. Statische raamtint wordt meestal gemaakt met PVC, terwijl er een verscheidenheid aan materialen is waarmee normale zelfklevende raamtint wordt gemaakt. EVOFILM is gemaakt van zacht PVC.

De film die wordt gebruikt in venstertintfilm wordt over het algemeen geproduceerd door middel van een proces dat extrusie wordt genoemd, waarbij de polyesterpellets worden gesmolten en vervolgens het gesmolten materiaal door een matrijs wordt geperst om een ​​ononderbroken filmvel te creëren. Dit vel wordt vervolgens gecoat met de speciale chemicaliën om de gewenste tint- en/of warmtereducerende eigenschappen te creëren.

De exacte samenstelling van de chemicaliën die in raamfolie worden gebruikt, kan variëren afhankelijk van het specifieke product en de fabrikant, maar ze zijn meestal ontworpen om bepaalde golflengten van licht te blokkeren of te absorberen zonder het zicht door het raam significant te beïnvloeden.


Enkele voordelen van raamfolie zijn:

  1. Privacy: Window tint film kan privacy bieden door de zichtbaarheid van het interieur van de auto van buitenaf te verminderen.
  2. Energiebesparing: Raamfolie kan helpen de energiekosten te verlagen door warmte in de zomer buiten te houden.
  3. UV-bescherming: Window tint film kan schadelijke UV-stralen blokkeren die schade aan de huid kunnen veroorzaken en het interieur en andere items in de auto kunnen doen vervagen.

Over het algemeen is verwijderbare raamfolie een veelzijdige en handige optie voor diegenen die de voordelen van raamkleuren willen zonder de langdurige verbintenis. Het is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen en kan een geweldige oplossing zijn voor tijdelijke woonruimtes of huurwoningen.


EVOFILM heeft de hoogste kwaliteit

EVOFILM biedt uitstekende bescherming tegen zowel UV-licht als IR-straling, privacy en energiebesparing. EVOFILM wordt vervaardigd door een van 's werelds grootste fabrikanten van secundaire kunststoffen. Ze zijn ook een toonaangevende fabrikant van polyestervezels en met koper beklede laminaten van elektronische materialen ter wereld. Dit zorgt ervoor dat EVOFILM altijd de absoluut hoogste materiaalkwaliteit behoudt.


EVOFILM is veilig

De EVOFILM is gecertificeerd volgens het REACH-regelgevingssysteem van de Europese Unie voor bescherming tegen gevaarlijke chemicaliën en volgens EN71-3 voor bescherming tegen de migratie van schadelijke stoffen, een regeling die bijvoorbeeld ook voor speelgoed wordt gebruikt.