Vragen & antwoorden over onze auto raamfolie.

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over onze EVOFILM® raamfolie. Neem contact met ons op als je het antwoord op jouw vraag niet kan vinden.


EVOFILM® is geen gewone zelfklevende raamfolie, maar een verwijderbare raamfolie. Het is begrijpelijk dat als je nog nooit raamfolie hebt gezien, of misschien geen succes hebt gehad met gewone raamfolie, je je afvraagt hoe het werkt.

EVOFILM precut window tint film

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om de ramen naar beneden te draaien nadat EVOFILM® is aangebracht?

Ja, als de raamfolie correct is aangebracht, is het geen probleem om de ramen zoals gewoonlijk omhoog of omlaag te draaien. EVOFILM® blijft aan het raam gehecht, hoewel het een lijmvrije raamfolie is.

Hoe is het mogelijk om in het donker naar buiten te kijken als het voertuig EVOFILM® raamfolie heeft?

Het is logisch dat het anders levensgevaarlijk zou zijn om raamfolie op de auto te plaatsen.  Bij auto raamfolie is het natuurlijk 's nachts donkerder in de achteruitkijkspiegel, maar er is niet veel licht nodig - bijvoorbeeld van de achterlichten van de auto, van straatverlichting of van andere auto's - om een goed zicht te krijgen wanneer EVOFILM® wordt gebruikt.


Productvragen

Wat is EVOFILM®?

EVOFILM® is een hoogwaardige, verwijderbare auto raamfolie. EVOFILM® is gemaakt van flexibel PVC, waardoor het bestand is tegen vouwen of buigen en gemakkelijk aan te brengen is, zelfs zonder voorkennis en warmtemiddelen. 

Waarom zou ik voor EVOFILM® kiezen?

EVOFILM® is perfect voor wie autoramen tegen een redelijke prijs wil blinderen, specifieke voorkennis is niet nodig voor het aanbrengen van de raamfolie. Aangezien EVOFILM® altijd voorgesneden op maat voor jouw model wordt geleverd, bespaar je ook veel tijd en geduld doordat je de raamfolie niet zelf hoeft uit te snijden.

Hoeveel bescherming biedt EVOFILM® tegen de zon?            

EVOFILM® is zonwerende auto raamfolie van de hoogste kwaliteit die je een zeer goede bescherming biedt tegen de zon. Met EVOFILM® kan je de UV- en IR-straling van de zon tot 80-90% verlagen, afhankelijk van het blindeer percentage dat je kiest. Lees meer over de verschillende soorten zonbescherming voor voertuigen.

Welke garanties biedt EVOFILM®?          

EVOFILM® geeft 5 jaar garantie op kleurvastheid en splijten of barsten van de auto raamfolie. Natuurlijk volgen al onze garanties de auto, ook als deze van eigenaar verandert. 

Is EVOFILM® op maat beschikbaar voor alle automodellen?         

EVOFILM® kan voorgesneden worden geleverd voor bijna alle automodellen ter wereld, en zelfs voor een aantal heel oude modellen. We werken ons assortiment automodellen en edities voortdurend bij, maar als je jouw model niet in onze shop kunt vinden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Is het mogelijk om EVOFILM® op een raam met verwarmingselementen aan te brengen?

Ja, het is mogelijk om EVOFILM® op een raam met verwarming aan te brengen. Het belangrijkste om aan te denken bij het blinderen van verwarmde ramen - naast het niet beschadigen van de verwarmingselementen bij het uitpersen van water met de schraper - is om de raamverwarming tot enkele dagen na het aanbrengen van de film niet aan te zetten, zodat het eerst goed droogt en hecht.

Is het gevaarlijk als mijn kind of hond likt aan de EVOFILM®?          

EVOFILM® is gemaakt van flexibel PVC, dat wil zeggen zacht plastic, waaraan net als elk ander plastic niet mag worden gelikt, gezogen of gebeten, maar kleine kinderen of honden doen soms wat ze niet zouden moeten doen. Daarom is de raamfolie gecertificeerd volgens het REACH-reguleringssysteem van de Europese Unie voor bescherming tegen gevaarlijke chemicaliën, en volgens EN71-3, voor bescherming tegen de migratie van schadelijke stoffen - een regulering die ook wordt gebruikt voor bijvoorbeeld speelgoed.  Dus een likje of twee aan het raam kan geen kwaad, maar als een hond met succes de folie heeft losgetrokken en de helft van de folie heeft ingeslikt, moet je natuurlijk contact opnemen met je dierenarts.