Vragen & antwoorden over onze raamtintfolie.

Hier vindt u antwoord op de meeste vragen over onze EVOFILM raamtintfilm. Vindt u hier het antwoord op uw vraag niet, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen voor persoonlijke service.


Veelgestelde vragen

Kun je de ramen naar beneden trekken bij het monteren van EVOFILM?

Ja, correct gemonteerd, het is geen probleem om de ramen gewoon op en neer te trekken. EVOFILM wordt als het ware op het raam geplakt, ook al is het een lijmvrije zonnefilm.

Hoeveel kost EVOFILM?

EVOFILM kost vanaf 74,95 Euros en hoger, afhankelijk van het automodel. EVOFILM voor voorportieren kost 49,95 Euros maar is te koop voor 34,95 Euros bij aankoop van zonnefolie voor de achterruiten van de auto (de aanbieding vindt u bij de kassa) en een plank voor de voorruit kost 19,95 Euros. Montagehandleiding, montagegereedschap en EVOGEL worden altijd zonder meerprijs meegeleverd. Zie prijzen op EVOFILM . 

Hoe lang is de levertijd op EVOFILM?

Normaal gesproken verzenden we uw bestelling binnen 1-3 werkdagen vanaf het moment dat we uw bestelling hebben ontvangen en goedgekeurd. Alle bestellingen worden geproduceerd na om beurten te bestellen. In het hoogseizoen april t/m augustus kan de levertijd iets langer zijn. Als u uw bestelling wilt wijzigen, moet u dit binnen 24 uur doen. Daarna is de bestelling bindend en kan niet worden gewijzigd. Lees onze aankoopvoorwaarden .

Welke garanties heeft EVOFILM?

EVOFILM® heeft 5 jaar garantie op kleurvastheid, tegen barsten en craqueleren van de zonnefilm. Uiteraard komen alle garanties bij de auto ook bij een overdracht. Lees meer over onze Garanties 

Welke toning moet ik kiezen voor EVOFILM?

Ongeacht de mate van toning die u kiest op EVOFILM®, u krijgt altijd een goede warmtereductie en een goed zicht, zelfs als u in het donker rijdt. Kies daarom de mate van toning op basis van welke look je op de auto wilt en welke transparantie in de auto je wilt of nodig hebt. Tintpercentage boven de 75% geeft volledig zwarte ruiten, "limolook" en geen transparantie in de auto. Mate van vervaging onder de 75% wekt de indruk dat de auto getinte ruiten heeft maar een zekere transparantie. Tint onder 50% is "transparant" en geeft een meer discrete uitstraling met een goede transparantie. Lees meer over kleurgraden op EVOFILM  of   bestel gratis Productmonsters op onze zonnefilms.   

Hoe monteer ik EVOFILM?

Het is gemakkelijk om EVOFILM® te monteren, zelfs als je geen ervaring hebt met zonnefilm, zolang je voorzichtig bent en methodisch te werk gaat. Als het fout gaat, verwijder dan gewoon de zonnefilm en doe het opnieuw, want het is lijmvrij. Geen risico op luchtbellen en kreuken. Er wordt altijd een duidelijke installatie-instructie meegeleverd en we hebben ook goede video's die laten zien hoe je EVOFILM installeert. Lees meer over het monteren van EVOFILM  .

Kun je EVOFILM op fabrieks getinte ruiten plaatsen?

Ja, het is perfect mogelijk om EVOFILM op af fabriek getinte ruiten te plaatsen. Dat is zelfs zo, dus we raden u aan dit te doen, omdat in de fabriek getinte ruiten alleen gekleurd glas zijn, dwz ze bieden geen bescherming tegen UV- of IR-straling. Als je zonnefolie op af fabriek getint glas monteert, krijg je een goede bescherming tegen zowel hitte als straling. Merk op dat er geen standaard is voor in de fabriek getint glas, dat wil zeggen dat het niet mogelijk is om te zeggen "Ik wil dezelfde tint op de film die al in het glas zit", maar dit moet per geval worden beslist. Als u niet zeker weet welke film u moet kopen,   bestel dan gratis productmonsters   van onze zonnefilms voordat u uw bestelling plaatst.

Wat moet ik doen als EVOFILM niet op mijn autoruiten past?

Het eerste wat u moet doen als u ziet dat de door u ontvangen zonnefilm niet op de ruiten van uw auto past, is goed te controleren of u zonnefilm heeft besteld voor de juiste auto en bouwjaar. Controleer gerust het bouwjaar en carrosseriemodel van uw auto in het  Voertuigregister  . Houd er rekening mee dat een auto van hetzelfde modeljaar in twee verschillende uitvoeringen verkrijgbaar kan zijn als de fabrikant in dat jaar een modelwijziging heeft doorgevoerd. Lees meer over carrosserie- en jaarmodellen  . Heeft u de verkeerde zonnefolie voor uw auto besteld, dan kunt u via onze unieke  Garantie voor bestelfouten een nieuwe set tegen sterk gereduceerde prijs bestellen .   Heeft u de juiste zonnefolie voor uw auto besteld en past deze nog steeds niet perfect, dan moet u natuurlijk een  klacht indienen zodat we de fout kunnen corrigeren.

Kan ik spijt krijgen van mijn aankoop van EVOFILM?

Nee. Voorgesneden zonnefilm is een zogenaamd gefabriceerd product, dwz. dat het speciaal op bestelling is gemaakt voor een specifiek doel. Dan is het herroepingsrecht volgens de Wet overeenkomsten op afstand niet van toepassing. Daarom bieden we in plaats daarvan als enige zonnefilmbedrijf ter wereld een unieke terugkoopgarantie waarbij we uw zonnefilm terugkopen tegen een prijsverlaging. Lees altijd onze  aankoopvoorwaarden   en onze  garanties   voordat u bestelt. Als u gebruik wilt maken van de Terugkoopgarantie, kunt u dat hier doen  .


Productvragen

 Wat is EVOFILM®?

EVOFILM® is een hoogwaardige lijmvrije verwijderbare zonnefilm voor auto's. EVOFILM® is gemaakt van zacht PVC (in tegenstelling tot traditionele zonnefilm, plakfolie, dat is gemaakt van hard PVC) waardoor het ongevoelig is voor buigen en kreuken. Omdat EVOFILM lijmvrij is, is het zelfs zonder voorkennis eenvoudig te installeren. Lees meer over EVOFILM .

Is EVOFILM voorgesneden voor alle automodellen?

Ja EVOFILM is kant-en-klaar voor bijna alle automodellen ter wereld, zelfs voor sommige echt oude automodellen. In de winkel vind je een selectie van de meest voorkomende en populaire modellen. Als u uw automodel niet in de winkel vindt, aarzel dan niet om ons een aanvraag te sturen . Houd er echter rekening mee dat we geen zonnefilm leveren voor vrachtwagens, graafmachines, tractoren, caravans, campers, boten maar alleen voor auto's.

Is het legaal om EVOFILM® te gebruiken?

Ja. In europese landen is het legaal om de ramen achter de bestuurder te tinten hoe donker je wilt.

Hoe goed is EVOFILM® tegen de zon?

EVOFILM® is een zonnefilm van de hoogste kwaliteit die u een zeer goede bescherming geeft tegen zonnestraling. Met EVOFILM® kunt u de UV- en IR-straling van de zon tot 99% verminderen, afhankelijk van de film en de mate van toning die u kiest. Lees meer over EVOFILM  .

Kun je zelfs in het donker kijken als je EVOFILM op je auto hebt?

Natuurlijk, anders zou het levensgevaarlijk zijn om zonnefilm op uw auto aan te brengen. Natuurlijk wordt het 's nachts donkerder in de achteruitkijkspiegels als je zonnefilm op de auto hebt gemonteerd, maar het heeft niet veel licht nodig, bijvoorbeeld van de achterlichten van de auto, van straatverlichting of van andere auto's om goed te geven zichtbaarheid als u EVOFILM gebruikt.

Kun je EVOFILM op een verwarmd raam plaatsen?

Ja, het is perfect mogelijk om EVOFILM® op een verwarmd raam te plaatsen. Het belangrijkste om in gedachten te houden bij het kleuren van verwarmde ramen met zonnefilm, naast het niet beschadigen van de verwarmingsspiralen bij het verwijderen van de montagevloeistof met een schraper, is om de hitte een paar dagen na het monteren van de film niet aan te zetten, zodat dat het eerst kan indrogen en goed kan hechten.

Kun je EVOFILM® op gewone ramen plaatsen?

Nee. We raden af ​​om EVOFILM op ramen van onroerend goed te monteren. EVOFILM kan ook niet worden gemonteerd op plexiglas ramen, bijvoorbeeld in caravans, campers, boten, vakantiehuizen, etc.

Is het gevaarlijk als mijn hond of kinderen EVOFILM® likken?

EVOFILM® is gemaakt van zacht PVC, oftewel zacht plastic en net als bij elk ander plastic moet je er niet aan likken, zuigen of bijten, maar kleine kinderen en honden doen niet altijd wat ze zouden moeten doen. Daarom is het veilig om te weten dat EVOFILM® is gecertificeerd volgens de EU-regelgeving REACH, voor bescherming tegen gevaarlijke chemicaliën en volgens EN71-3, voor bescherming tegen migratie van schadelijke stoffen, wat hetzelfde is als bijvoorbeeld gebruikt voor speelgoed. Dus een likje of twee op het raam kan geen kwaad, maar als de jyck erin is geslaagd om de helft van de folie los te trekken en te kauwen, moet je natuurlijk contact opnemen met je dierenarts...