Alles over onze zonnefilm EVOFILM


De 5 meest voorkomende vragen zijn:

1. Is het legaal om EVOFILM® te gebruiken?

Ja. In europese landen is het legaal om de ramen achter de bestuurder te tinten hoe donker je wilt. Spiegelfolie is echter op geen enkele ruit van de auto legaal. Lees meer over wet- en regelgeving rondom zonnefilm op auto’s.

2. Hoeveel kost EVOFILM?

Als u het werk zelf doet en een verwijderbare, voorgesneden zonnefolie kiest, kost dit ongeveer € 80-100, afhankelijk van het aantal ruiten. Als je kiest voor hoogwaardige plakfolie, reken dan op minimaal het dubbele, zo'n € 200, maar dan moet je de folie meestal zelf op maat snijden. Mocht een autoonderhoudsbedrijf de ruiten met professionele folie tinten, dan kunt u rekenen op een prijs vanaf € 300. Lees meer over verschillende zonnebrandmiddelen.

3. Welke toning moet ik kiezen voor EVOFILM?

Ongeacht de mate van tinting die u kiest, u heeft altijd een goede vermindering van zowel warmte als IR-straling. Kies daarom de mate van tinting van uw zonnefolie op basis van de zichtbaarheid in de auto die u wenst en de uitstraling die u de auto wilt geven. Als u zich zorgen maakt over hinder tijdens het rijden in de winterse duisternis, kies dan voor een verwijderbare zonnefilm die u eenvoudig kunt verwijderen wanneer u maar wilt. Lees meer over het kleuren van vierkanten.

4. Hoe monteer ik EVOFILM?

Het is gemakkelijk om EVOFILM® te monteren, zelfs als je geen ervaring hebt met zonnefilm, zolang je voorzichtig bent en methodisch te werk gaat. Als het fout gaat, verwijder dan gewoon de zonnefilm en doe het opnieuw, want het is lijmvrij. Geen risico op luchtbellen en kreuken. Er wordt altijd een duidelijke installatie-instructie meegeleverd en we hebben ook goede video's die laten zien hoe je EVOFILM installeert. Lees meer over het monteren van EVOFILM.

5. Kunnen de ramen naar beneden worden gerold?

Ja dat kan. Een verwijderbare, niet-klevende zonnefolie zoals EVOFILM® zit net zo goed op het raam als gewone zelfklevende folie, zodat u de ramen zoals gewoonlijk op en neer kunt draaien. Klinkt misschien als een vreemde vraag voor sommige deskundige mensen, maar als je geprobeerd hebt de ramen te tinten met een plexiglas paneel en ontdekt hebt dat je de ramen niet kunt opendraaien, wil je het vaak zeker weten voordat je een andere manier van zonwering voor je auto probeert. Lees meer over EVOFILM voorgesneden zonnefolie.


Andere veelgestelde vragen

Hoe lang is de levertijd op EVOFILM?

Normaal gesproken verzenden we uw bestelling binnen 1-3 werkdagen vanaf het moment dat we uw bestelling hebben ontvangen en goedgekeurd. Alle bestellingen worden geproduceerd na om beurten te bestellen. In het hoogseizoen april t/m augustus kan de levertijd iets langer zijn. Als u uw bestelling wilt wijzigen, moet u dit binnen 24 uur doen. Daarna is de bestelling bindend en kan niet worden gewijzigd. Lees onze aankoopvoorwaarden.

Welke garanties heeft EVOFILM?

EVOFILM® heeft 5 jaar garantie op kleurvastheid, tegen barsten en craqueleren van de zonnefilm. Uiteraard komen alle garanties bij de auto ook bij een overdracht. Lees meer over onze Garanties.

Hoe installeer ik EVOFILM?

Het is gemakkelijk om EVOFILM® te monteren, zelfs als u geen ervaring heeft met zonnefilm, zolang u maar voorzichtig en methodisch te werk gaat. Als het fout gaat, verwijder dan gewoon de zonnefilm en doe het opnieuw, want het plakt niet. Geen risico op luchtbellen en kreuken. Er worden altijd duidelijke installatie-instructies meegeleverd en we hebben ook goede video's waarin wordt getoond hoe je EVOFILM installeert. Lees meer over het monteren van EVOFILM.

Kun je EVOFILM op fabrieks getinte ruiten plaatsen?

Ja, het is perfect mogelijk om EVOFILM op af fabriek getinte ruiten te plaatsen. Dat is zelfs zo, dus we raden u aan dit te doen, omdat in de fabriek getinte ruiten alleen gekleurd glas zijn, dwz ze bieden geen bescherming tegen UV- of IR-straling. Als je zonnefolie op af fabriek getint glas monteert, krijg je een goede bescherming tegen zowel hitte als straling. Merk op dat er geen standaard is voor in de fabriek getint glas, dat wil zeggen dat het niet mogelijk is om te zeggen "Ik wil dezelfde tint op de film die al in het glas zit", maar dit moet per geval worden beslist. Als u niet zeker weet welke film u moet kopen, bestel dan gratis productmonsters van onze zonnefilms voordat u uw bestelling plaatst.

Wat moet ik doen als EVOFILM niet op mijn autoruiten past?

Het eerste wat u moet doen als u ziet dat de door u ontvangen zonnefilm niet op de ruiten van uw auto past, is goed te controleren of u zonnefilm heeft besteld voor de juiste auto en bouwjaar. Controleer gerust het bouwjaar en carrosseriemodel van uw auto in het Voertuigregister. Houd er rekening mee dat een auto van hetzelfde modeljaar in twee verschillende uitvoeringen verkrijgbaar kan zijn als de fabrikant in dat jaar een modelwijziging heeft doorgevoerd. Lees meer over carrosserie- en jaarmodellen. Heeft u de verkeerde zonnefolie voor uw auto besteld, dan kunt u via onze unieke Garantie voor bestelfouten een nieuwe set tegen sterk gereduceerde prijs bestellen. Heeft u de juiste zonnefolie voor uw auto besteld en past deze nog steeds niet perfect, dan moet u natuurlijk een klacht indienen zodat we de fout kunnen corrigeren.

Kan ik spijt krijgen van mijn aankoop van EVOFILM?

Nee. Voorgesneden zonnefilm is een zogenaamd gefabriceerd product, dwz. dat het speciaal op bestelling is gemaakt voor een specifiek doel. Dan is het herroepingsrecht volgens de Wet overeenkomsten op afstand niet van toepassing. Daarom bieden we in plaats daarvan als enige zonnefilmbedrijf ter wereld een unieke terugkoopgarantie waarbij we uw zonnefilm terugkopen tegen een prijsverlaging. Lees altijd onze aankoopvoorwaarden en onze garanties voordat u bestelt. Als u gebruik wilt maken van de Terugkoopgarantie, kunt u dat hier doen.


Productvragen

Wat is EVOFILM®?

EVOFILM® is een hoogwaardige lijmvrije verwijderbare zonnefilm voor auto's. EVOFILM® is gemaakt van zacht PVC (in tegenstelling tot traditionele zonnefilm, plakfolie, dat is gemaakt van hard PVC) waardoor het ongevoelig is voor buigen en kreuken. Omdat EVOFILM lijmvrij is, is het zelfs zonder voorkennis eenvoudig te installeren. Lees meer over EVOFILM.

Is EVOFILM voorgesneden voor alle automodellen?

Ja EVOFILM is kant-en-klaar voor bijna alle automodellen ter wereld, zelfs voor sommige echt oude automodellen. In de winkel vind je een selectie van de meest voorkomende en populaire modellen. Als u uw automodel niet in de winkel vindt, aarzel dan niet om ons een aanvraag te sturen. Houd er echter rekening mee dat we geen zonnefilm leveren voor vrachtwagens, graafmachines, tractoren, caravans, campers, boten maar alleen voor auto's.

Hoe goed is EVOFILM® tegen de zon?

EVOFILM® is een zonnefilm van de hoogste kwaliteit die u een zeer goede bescherming geeft tegen zonnestraling. Met EVOFILM® kunt u de UV- en IR-straling van de zon tot 99% verminderen, afhankelijk van de film en de mate van toning die u kiest. Lees meer over EVOFILM

Kun je zelfs in het donker kijken als je EVOFILM op je auto hebt?

Natuurlijk, anders zou het levensgevaarlijk zijn om zonnefilm op uw auto aan te brengen. Natuurlijk wordt het 's nachts donkerder in de achteruitkijkspiegels als je zonnefilm op de auto hebt gemonteerd, maar het heeft niet veel licht nodig, bijvoorbeeld van de achterlichten van de auto, van straatverlichting of van andere auto's om goed te geven zichtbaarheid als u EVOFILM gebruikt.

Kan EVOFILM op een verwarmd raam worden aangebracht?

Ja, het is perfect mogelijk om EVOFILM® op een verwarmd raam te plaatsen. Het belangrijkste om te onthouden bij het tinten van verwarmde ramen met zonnefolie, behalve dat u de verwarmingsspiralen niet beschadigt wanneer u de montagevloeistof met een schraper eruit trekt, is dat u de verwarming een paar dagen na het aanbrengen van de folie niet aanzet, zodat deze kan werken. eerst goed laten drogen en vastmaken.

Kun je EVOFILM® op gewone ramen plaatsen?

Nee. We raden af ​​om EVOFILM op ramen van onroerend goed te monteren. EVOFILM kan ook niet worden gemonteerd op plexiglas ramen, bijvoorbeeld in caravans, campers, boten, vakantiehuizen, etc.

Is het gevaarlijk als mijn kind of hond likt aan de EVOFILM®?          

EVOFILM® is gemaakt van flexibel PVC, dat wil zeggen zacht plastic, waaraan net als elk ander plastic niet mag worden gelikt, gezogen of gebeten, maar kleine kinderen of honden doen soms wat ze niet zouden moeten doen. Daarom is de raamfolie gecertificeerd volgens het REACH-reguleringssysteem van de Europese Unie voor bescherming tegen gevaarlijke chemicaliën, en volgens EN71-3, voor bescherming tegen de migratie van schadelijke stoffen - een regulering die ook wordt gebruikt voor bijvoorbeeld speelgoed.  Dus een likje of twee aan het raam kan geen kwaad, maar als een hond met succes de folie heeft losgetrokken en de helft van de folie heeft ingeslikt, moet je natuurlijk contact opnemen met je dierenarts.